Kunst - Arve Tellefsen

Skulptur av Arve Tellefsen. Kunstner: Per Ung. Donert av Trond Lykke 2009. 

Som en del av Trondheim kommunes plan for utsmykking, er det utarbeidet retningslinjer for mottak og utplassering av skulptur og andre former for kunstverk gitt i gave av private. Eksempler på slike gaver fra de seinere år er ”Studenten” i Nordre gate, ”Den siste viking” i Ravnkloa, begge utført av Nils Aas, og skøyteløperskulpturen av Hjalmar Andersen utenfor Telegrafen i Kongens gate, utført av Per Ung. Den siste skulpturen ble gitt i gave av kjøpmann Trond Lykke, og samme giver – og samme kunstner – står bak skulpturen av fiolinisten Arve Tellefsen, som kom på plass i parken mellom Frimurerlogen og Vår Frue kirke i mai 2009. Skulpturen er utført i en naturalistisk stil og viser den folkekjære musikeren i karakteristisk positur.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.