Kunst - Trappeskulptur

Trappeskulptur. Kunstner: Ramon Isern 1975. 

Denne skulpturelt utformede trappen kan beskues utenfra og er interessant både som arkitektonisk element og som skulptur.

Den ble utført til trapperommet ved inngangen til nybygget for Universitetsbiblioteket i 1975. Trappen løper over tre etasjer samt en underetasje. Gelenderet er påmontert doble aluminiumsplater med pusset overflate, der det er stanset ut sirkulære hull. Hullene skaper lysvirkninger og danner forskjellige mønstre alt etter hvor man befinner seg i trappen, noe som gir trappen en dynamisk og luftig karakter.

Den spanskfødte kunstneren Ramon Isern underviste i en årrekke ved arkitektavdelingen ved Norges tekniske høgskole (NTH), og var spesielt opptatt av forholdet mellom arkitektur og skulptur. Hans øvrige kunstneriske virksomhet var allsidig. Han var med i Gruppe 5, en sammenslutning av kunstnere med tilknytning til NTH.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.