Kunst - Tre bronseskulpturer

Kunstner: Stein Rønning (1999).

Skulpturene, som pryder Trondheim kommunes vannbehandlingsanlegg i Vikelvdalen, har ikke noe navn, men skal rette oppmerksomheten mot veien, vannet og landskapet. På en akse fra Vikelva opp til det store bygget, er det plassert en stor, presist formet kube i bronse. Den  markerer anleggets omfang og betydning for hele kommunen. To mindre, tilnærmet kubeformede objekter står på søyler ved inngangen til anlegget. Stein Rønning er professor ved Kunstakademiet i Oslo, og har tidligere undervist både ved kunstakademiet og universitetet i fødebyen Trondheim. Som billedkunstner arbeider han gjerne med minimalistiske uttrykk i ulike materialer.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.