Kunst - Trikkestallen, Lademoen

Kunstnere: May Irene Aasen & Guttorm Nordø 2006/2007. Kunstnerisk konsulent: Jan Eirik Evjen. 

Kunstnerparet Aasen og Nordø ble opprinnelig engasjert til å fargesette veggene under ombyggingen av den gamle trikkestallen til kulturhus for ungdom, som bl.a. har fått 16 øvingslokaler for band i 2. etasje. Oppdraget ble etter hvert langt mer omfattende. På det 140 m² store loftet har kunstnerne i fellesskap montert 17 store fotobaserte portretter av store navn i verdens nyere musikk-, kunst- og underholdningshistorie, blant dem Igor Stravinskij, Duke Ellington, Louis Armstrong, Miles Davis, Jimi Hendrix, Bob Marley, Janis Joplin, Picasso og Groucho Marx. Alle bildene er påtrykt sitater fra de portretterte artistene, fyndige formuleringer og utsagn som Aasen og Nordø har lett seg fram til. Hvert øvingslokale, en lydisolert boks på vel 20 m², har fått sitt bilde, mens det 17. og siste er hengt opp i en felles oppholdskrok. Bildene er trykt i tre lag på en tynn aluminiumsplate og limt til veggen. I fargesettingen av lokalene har May Irene Aasen og Guttorm Nordø valgt en skiftende palett med rødt, gult, blått, svart og hvitt, som symboliserer verdens folkeslag. Dette er et hus for alle, men mest for ungdom med interesse for musikk.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.