Kunst ved Klæbuveien

Kunstner: Edith Lundebrekke. Tittel: «Multiplex». Kunstkonsulent: Anette Lund.

Edith Lundebrekke har benyttet sitt kjente kunstuttrykk med trespiler i mange bygninger og arkitektoniske sammenhenger. I den kommunale bygningen med bofellesskap i Klæbuveien 209 er tynne, fargerike spiler benyttet på smale sideflater i dørnisjer i et ellers hvitmalt interiør. Hvert veggfelt har samme mål, og systemet av vertikale spiler er den samme på alle flatene. Med en variert fargesetting – både av spiler og bakgrunn – blir den ene veggen likevel forskjellig fra den andre. En variert fargebruk i det enkelte veggparti danner dessuten separate felter og mønstre i hvert av dem.

Edith Lundebrekke har brukt sin lange erfaring som tekstilkunstner i sin nye fase av sitt kunstnerskap, der stoffets vertikale og horisontale tråder er byttet ut med linjer av tre og farger. Skiftet av materiale kan se ut som et stort sprang, men sammenhengen og likheten er der – som en rød tråd.

 

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.