Kunst i Breidablikk barnehage

Kunstnere: Marit Justine Haugen og Dan Zohar. Tittel: «Hule Hi», 2010.Kunstkonsulenter: Grethe Hald og Petra Rahm.
Dette kunstverket er for tiden utilgjengelig på grunn av hærverk.

Marit Justine Haugen og Dan Zohar laget «Hule Hi» til Breidablikk barnehage på Heimdal, der den i lengre tid ble aktivt brukt av ungene i barnehagen. Dette er et kunstverk til å boltre seg på og i. På grunn av sin funksjonalitet og estetiske kvaliteter fikk lekeskulpturen i 2011 utmerkelsen «Runner Up» av det britiske arkitekturtidsskriftet Architectural Review.
«Hule Hi» er en 50 kubikkmeter stor kubisk formet lekekonstruksjon med hulrom, gjemmesteder, ganger og trange kanaler. Med 1,5 tonn industriavfall som materiale er den blitt sett på som et originalt og interessant gjenbruksprodukt. I barnehagens uteområde ble den imidlertid etter hvert utsatt for hærverk, og den er i en periode satt på lager mens man vurderer en alternativ plassering.
Marit Justine Haugen har sin arkitektutdannelse fra NTNU (2000) og sin kunstutdannelse fra kunstakademiene i Jerusalem og Oslo (2005). Arkitektkontoret Haugen/Zohar Arkitekter (HZA) ble etablert i Oslo i 2006, har blant annet tegnet turistveiprosjekter for Statens Vegvesen og arbeider ellers over et bredt spekter.

Loading...