Kunst i Hårstad barnehage

Kunstnere: Bjørg Nyjordet og Magnar Gilberg. Tittel: «Glassportal», 2011. Kunstkonsulent: Anne Marie Hagerup

I Hårstad barnehage står et hus uten tak, med vegger av glass og smale ganger som snor seg glatt og buktende mellom de høye, blanke veggene. Innenfra blir verden så forskjellig gjennom det tykke glasset, som skimrer i sine egne farger, i grønt og blått. Det virker nesten som å være fanget i glassberget, men så er ikke veien ut så lang. Spennende er det også å se utenfra og inn. Et ansikt blir så rart gjennom sånt glass!

Bjørg Nyjordet og Magnar Gilberg har skapt sin gjennomskinnelige installasjon av glassbyggerstein i et samspill av farger, gjenskinn og innfall av lys. I noen av glassteinene er barnas egne tegninger risset inn og markerer barnehagens stolte eierskap til det skinnende blanke kunstverket, som rammet inn av stål.
Kunstnerparet Nyjordet og Gilberg fra Mære har gjennom mange år markert seg med bruk og gjenbruk av gjenstander og materialer i en ny og original form. I Trondheim har de tidligere laget en installasjon i Utleir barnehage – en stor «klode» bygd av små elementer av tre. I likhet med «kloden» er «Glassportal» godt synlig for alle som passerer på veien forbi barnehagen.
Loading...