Kunst i Haukåsen friluftsbarnehage

Kunstnere: Bjørn Hegardt og Theo Ågren. Tittel: «Det voksende hus – av små frø blir det store tre», 2014. Kunstkonsulenter: Ellen Sofie Griegel og Kjersti Berg
I Haukåsen friluftsbarnehage har Bjørn Hegardt og Theo Ågren bygd et nytt hus som ser ut som det har sunket ned i jorda, for bare taket og murpipa stikker opp. Opp av pipa kommer det røyk, så det må være noen hjemme der nede. Om vinteren, når bakken er dekket av snø eller is, ser det ut som om huset ligger nesten helt begravd under snøen. Men fortsatt ryker det fra mursteinspipa, så de holder nok varmen, de som bor der. Det ligger en virkningsfull illusjon under det grå skifertaket, for det ser virkelig ut som om det er et helt hus der nede, med vinduer og dører, stue og kjøkken, voksne og barn. Murpipa er for øvrig ekte nok, murt i teglstein, mens «røyken» som stiger opp fra pipa, er laget av en akrylmodifisert sementkompositt på en isoporkjerne.
Bjørn Hegardt og Theo Ågren har i mer enn 15 år samarbeidet om en rekke installasjoner. Et fellestrekk ved disse er objekter i bevegelse og iscenesatte situasjoner, der handlingen er stoppet på et bestemt punkt i prosessen.
Loading...