Kunst i Ladesletta barnehage

Kunstner: Elin Aasheim. Tittel: «Bjørnen, gullfisken, muldvarpen og larva», 2014/15. Kunstkonsulenter: Ingun Myrstad og Mikkel Wettre.

I Ladesletta barnehage har en stor bamse kommet på besøk. Den har stilt seg opp i et hjørne av sandkassen og vil visst være med og leke. Bamsen vet visst ikke helt om den får lov, så den står litt forsiktig og ser på. Kanskje passer det store dyret også litt på og ser etter om alle har det bra? Selv trives det godt, for det hender ofte at ungene kommer og klemmer og koser med den glatte keramiske kroppen. Noen blir stående og se på de fine tegningene skulpturen har på den harde og glatte overflaten. Det er ingen tvil om at dette er en snill og godmodig fyr.

Mens det er liten tvil om hva den store keramiske skulpturen forestiller, kan ungene dikte mer innhold i de andre, mindre skulpturene som Elin Aasheim har laget i det samme materialet og til det samme området ved sandkassen. Er dette skilpadder eller noen andre rare dyr? Kunstneren gir selv svaret i tittelen på verket: Hun har bestemt at det er en gullfisk, en muldvarp og en larve! Men det går vel an å synes at de ligner på andre dyr? Med glatt, blå overflate og blomsterdekor ser de i hvert fall snille ut, og gode å ta på er de også.

Elin Aasheim er opprinnelig fra Trondheim og har i flere år vært en del av fellesskapet i Trafo Kunstnerhus i Oslo. Hun har arbeidet mye med troll og eventyrlige skapninger som tema, og hun har i regi av Utenriksdepartementet stilt ut keramiske skulpturer i en rekke land.
Loading...