Kunst i Leistad barnehage

Kunstner: Viel Bjerkeset Andersen. Tittel: «Trude», 2012. Kunstkonsulenter: Ellen Sofie Griegel og Kjersti Berg.

Hvordan ser det ut inni en ballong? En oppblåst, rund ballong med knute for åpningen? Ungene i Leistad barnehage vet det, for de er små nok til å krype inn det hemmelige hullet. Viel Bjerkeset Andersen har skapt en lettfattelig illusjon og fungerende fiksjon med sin ballongskulptur rett utenfor inngangen i barnehagen. Her går barna forbi flere ganger om dagen, klapper og stryker den harde overflaten av stål på det myke, runde objektet. En kikk inn hører med, for det hender at det sitter noen der inne og vet svaret på det de voksne ikke vet: Hvordan ballongen ser ut innvendig, og hvilken farge den gjemmer på der (rød).

Kunstneren selv har i tillegg til den nærliggende tolkningen av skulpturen som ballong tenkt at den kan ligne en larve eller en gris. Så her er det bare å bruke fantasien og krype inn – for den som er liten nok til det.

I en rekke forskjellige materialer, uttrykk og formater har Viel Bjerkeset Andersen gjennom flere år satt sitt preg på barnehager, skoler, institusjoner og uterom en rekke steder i Norge. I Trondheim er hun representert med en skulptur i sykehusparken ved St. Olavs Hospital.
Loading...