Kunst i Presthus Gård barnehage

Kunstnere: Barbro Maria Tiller: ‘Jakke til et tre’; Anne Tove Huse: ‘Stjerner og å ønske seg en hest’ 2006/2007. Kunstnerisk konsulent: Kari Elise Mobeck.
I alleen ved barnehagen på Presthus gård står en ask som skiller seg ut. Kledd i en trang strikkejakke er dette treet noe helt for seg selv. Jakken er laget av billedkunstneren Barbro Maria Tiller og har fine farger og lommer som det sikkert er noe i. Jakken er sydd sammen av gamle jakker og gensere og er solid impregnert for at ullen skal tåle å være ute til alle årets tider. Det ruvende treet trengte naturlig nok en stor jakke, over tre meter lang og dryg over magen ettersom asken har en omkrets på 2,80 m på det tykkeste. Det uvanlige plagget er tydelig sydd etter mål, ettersom det øverst deler seg i tre deler og fortsetter i hver sin grein.
Kunst skal være til å undre seg over, og dette er klart kommet til syne her. En del foreldre lurte ekstra mye på om dette egentlig var kunst egnet for en barnehage. Men ungenes stadige undring og utallige spørsmål, forslag og tanker om utsmykkingen har gjort skepsisen til skamme. Innendørs har både barn og personalet gjort Anne Tove Huses bilder til sine. Bildene er runde og forestiller forskjellige dyr, fugler, blomster og trær
Loading...