Kunst på Tiller helse- og velferdssenter

Kunstnere: Olav Ringdal: ‘Sola’ (wall relief) & ‘Tigersprang’ (painting); Jan-Erik Beck: ‘Lysekroner’ (canteen) & ‘Teiner’ (street) 2003. Kunstnerisk konsulent: Leiken Vik.
På Tiller sykehjem har kunstneren Olav Ringdal laget ei ekstra sol av store gule puslespillbiter på en vegg i et åpent innendørs landskap. Her skinner den og sprer både varme og glede uavhengig av årstid og værforhold. ”I et eldresenter må kunsten by på noe positivt og skape energi”, uttalte Ringdal under monteringen av kunstverket ”Sola”. På en tilsvarende vegg har han satt opp et like stort kunstverk, et ”puslespill” det også, med en bølgende, organisk form. Med rød farge, dynamisk bevegelse og tittelen ”Tigerspranget” har han også i dette arbeidet forsøkt å tilføre miljøet energi og glede. Ringdal mener det er viktig at en utsmykking får leve sitt eget liv og står fram som et eget verk, og ikke usynliggjøres i en altfor integrert form. Ekstra synlig og selvstendig blir Ringdals utsmykking med et stort geometrisk maleri som med sin ro og stabilitet utgjør en kontrast til ”Tigerspranget”.
Sykehjemmets andre kunstner er Jan-Erik Beck, som har hengende skulpturer i glass og metall i taket over kantina og tilliggende gangareal. De to ”lysekronene” i kantina er sammensatt av utskårne former av en valset stålplate og munnblåste glasskuler. Ute i ”gata” er materialene stålstenger, som er bøyd og sveiset sammen, og en duk i nylon/polyester som er limt og sydd på konstruksjonen.
Loading...