Kunst på Blussuvoll skole

Kunstnere: Leiken Vik: ‘Renning’, Samir M’kadmi: ‘Sonic Onyx’,Vegar Moen: ‘Det blir varmere og grønnere’, Johan Urban Bergqvist: ‘Både òg’ 2007. Kunstneriske konsulenter: Beret Aksnes & Anne Helga Henning.
Utsmykkingen av den nye Blussuvoll ungdomsskole har tatt i bruk både skolegården og sentrale fellesrom. Ute ruver Samir M’kadmis runde, røde installasjon, som er en interaktiv lys og lydkonstruksjon med bueganger som gir en romfølelse, selv om den ikke skjermer mot vind eller vær. Ved å sende bluetooth-meldinger fra mobiltelefon omdannes meldingen til en lydkomposisjon som spilles på høyttalerne på skulpturen.
I den store foajeen har Leiken Vik malt et tett mønster av vertikale striper fra tak til gulv. I ulike samstemte farger har malingen rent i en kontrollert prosess. Andre vegger har fått et utvalg av Vegar Moens store og innholdsrike fargefotografier.
Johan Urban Bergqvist har i sin utsmykking tatt i bruk et helt trapperom til sitt kunstverk. Hans utforming ble valgt ut i en lukket konkurranse, der forslaget ikke minst slo an fordi det har en spektakulær og teatralsk løsning som faller godt inn i skolens lange tradisjoner innenfor drama. Med litt selvironi er det lett for en lærer å more seg over skjelettet som faller ut fra lærerrommets luftebalkong i et febrilsk sprang over til prismelysekronen i taket over trappen. En utstoppet ugle er plassert på balkongen for å markere klokskapen som befinner seg bak døra. Til utsmykkingen hører også et sjakkmønster i hele den treetasjes trappen. Tittelen på kunstverket, ”Både og”, er skrevet med store bokstaver på trinnene, i tillegg til oppfordringen ”Se opp!”.
Loading...