Kunst på Charlottenlund ungdomsskole

Kunstnere: Bjørn Bjarre: ‘I’ll Do Anything For You’; Hermann Isaksen: U.T.; Bo Krister Wallström & Øivin Horvei: ‘Masterflis’ 2005. Kunstneriske konsulenter: Pia Skog & Per Henrik Svalastog.
Bjørn Bjarres humoristiske stensilgraffiti ”I’ll Do Anything For You” blir raskt lagt merke til av elevene og de øvrige brukerne av Charlottenlund ungdomsskole. Streken er enkel og uttrykket klart og tydelig hos denne kunstneren, som gjennom flere år har markert seg med sin humor og surrealisme i både tegninger og skulptur. I dette oppdraget har Bjarres kunst i tillegg kommet skolen praktisk til nytte på en uvanlig måte. Delprosjektet ”I love/ hate school” omfatter 250 kaffekrus med denne påskriften, samt en illustrasjon av et hjerte og et dødningehode i original kombinasjon. Hermann Isaksen har gjennom mange år vært en konsekvent tradisjonsbærer innen metallgrafikk i Trondheim, både ved grafikkavdelingen på Kunstakademiet og som skapende kunstner. På Charlottenlund står han bak et stort grafisk arbeid på en vegg i kantina. Verket består av fem trykk i et betydelig høydeformat satt sammen i en rytmisk serie. Isaksen har i tillegg et lignende, tredelt trykk i en annen del av fellesarealet. Bo Krister Wallström og Øivin Horvei bringer glade farger inn i denne skoleutsmykkingen med et felles arbeid i flis i to av elevbasene, samt replikker i tilhørende våtrom. De to hovedarbeidene er mosaikker på 2 x 6 meter, med totalt 12 000 keramikkfliser i ulike størrelser. Mosaikkene danner abstraherte figurasjoner med stor variasjon i fargetema og valører og framstår som en uttrykksmessig blanding mellom graffiti og tradisjonell mosaikk.
Charlotte
Kunstner: Nelly Hansen (1965).
Skulpturen er oppkalt etter Charlotte Voigt, datteren til skipsreder Michael Voigt. Han etablerte et verft. Fra 1858 bodde han på eiendommen, som ble oppkalt etter datteren hans, som døde i ung alder. Til tross for enkelheten har skulpturen noen kraftige effekter på betrakteren. Hansen var tro mot de klassiske idealene og opprettholdt en naturalistisk stil. Arbeidene hennes fokuserer på å skildre kvinner og barn, selv om hun også laget noen dyreskulpturer. Hun ble født i Trondheim, hvor hun startet sin kunstutdannelse, men hun fortsatte karrieren i Paris og Oslo.
Loading...