Kunst ved Charlottenlund videregående skole

Kunstner: Olav Christopher Jenssen. Tittel: «The Lingaphones», 2012. Kunstner: Sverre Koren Bjertnæs. Tittel: «Uten tittel», 2012. Kunstnere: Marit Justine Haugen og Dan Zohar. Tittel: «Kokonger i tre», 2012. Kunstner: Maja Nilsen. Tittel: «What has been will be again», 2012. Kunstner: Hanne Lydia Opøien Kristoffersen. Tittel: «The Iranian dinner», 2010. Kunstkonsulent: Ellen Reksterberg.
Utenfor Charlottenlund videregående skole står Olav Christopher Jenssens to skulpturer som et signal og landemerke for skolen. De hvitlakkerte ovale metallskulpturene har samme størrelse og samme flate form og har et beslektet mønster av utstansede hull i flaten og hakk i omrisset. «The Lingaphones» kan ses som en del i Jenssens karakteristiske, men stadig skiftende ornament-kunst, som blant annet er kjent fra vestibylen på Trøndelag Teater.
Olav Christopher Jenssen er en av Norges mest anerkjente kunstnere, med et betydelig navn utenlands. Han har i en rekke år bodd og arbeidet i Berlin, men har stadig opprettholdt en nær forbindelse med hjemlandet.
Andre betydelige navn i norsk samtidskunst er også representert på Charlottenlund videregående skole. En stor betongvegg innenfor den søndre inngangen fylles nesten helt av et stort arbeid utført av Sverre Koren Bjertnæs, hans første offentlige utsmykking. Bildet er i aluminium og måler 4 x 8 meter, og den blanke overflaten speiler både innvendige og utvendige omgivelser i tillegg til å stå fram med sitt eget tydelige mønster av årringer i snittflaten av et tre. Det utskårne mønsteret har en grafisk virkning og står som et avtrykk i den skinnende flaten.
Marit Justine Haugen og Dan Zohar fikk i oppdrag å lage en sitteskulptur i atkomstfoajeen. De endte opp med fem «kokonger», der hver sitteplass gir en form for individuelt rom, samtidig som utskjæringene mellom dem gir muligheter for kommunikasjon, Det norsk-israelske paret, som sammen danner det kreative fellesskapet Haugen/Zohar Arkitekter (HZA), har etter hvert blitt kjent i Trondheim for flere offentlige kunstverk, i Skjermvegen og Breidablikk barnehager og på Julius Paltiels plass. På Charlottenlund videregående skole valgte de furu som materiale i sitt bruksvennlige og funksjonelle kunstverk. Materialene ble levert av Norsk Limtre i Mosvik, mens kunstnerne har samarbeidet med Snekkeriet Verdal om produksjonen. Det er brukt slitesterk endeved i bruksflatene i nedre del av hver «kokong» og lameller i sideveggene. Det glattslipte treverket er sluttbehandlet med velduftende linolje og bivoks, som også bidrar til en følelse av velvære for den som setter seg til rette.
På en vegg i personalrommet har Maja Nilsen bidratt med en serie på seks runde bilder av objekter, satt inn i identiske hvite kvadratiske rammer. Dette verket var opprinnelig montert på en betongvegg i kantina. Mot en oransje vegg ved en av trappeoppgangene henger et stort foto av Hanne Lydia Opøien Kristoffersen med et tverrkulturelt innhold som gir perspektiver på et aktuelt tema – innvandring og integrering.
Loading...