Nordmarka

Nordmarka som ligger øst for Klæbu sentrum og sør for Jonsvassområdet i Trondheim, byr på et småkupert, fint og familievennlig terreng hvor det er fint å dra på tur både sommer og vinter.

Nordmarka består i stor grad av barskogskledde åser og åpne myrområder med små fiskevann, bekker og dyrkamark. I sør går det skogkledde terrenget bratt ned mot Selbusjøen. I øst grenser området opp mot kommunegrensen til Selbu. I nord ligger Jonsvassområdet og Trondheim. Langåsen er høyeste punkt, 516 meter over havet.

Adkomst

Områdene er lett tilgjengelige både til fots, med sykkel og bil. Utgangspunkt kan bl.a. være turstien fra Klæbu sentrum, via bomveg til parkeringsplassen ved Gjenvollhytta eller fra parkeringsplassen på Saksvikvollen i Trondheim. Det går buss fra Trondheim til Bjørkli ved Selbusjøen. Derfra er det ca. 3-4 km til Gjenvollhytta.

På skitur

Nordmarka har fine preparerte turskiløyper. Skisporene prepareres slik at de skal være nye på lørdager og søndager, men husk at vær og vind kan endre forholdene. Fra Klæbu sentrum er det skiløype på ca 6 km til Gjenvollhytta og rundløypene ved Torberga og Langåskjølen.

Rundt Langåskjølen og Grønkjølen er det en 12 km lang familievennlig rundløype i lett terreng som kan forlenges med ca. 3 km. over Langåsen. Storparten av løypa går i skog, men på Langåsen (516 m) kommer man såpass høyt til værs at terrenget får et visst heipreg. Denne rundløypa nås lettest fra Saksvikvollen eller Gjenvollhytta.

Rundt Torberga er det en rundløype på ca. 12 km. Her er det kupert terreng med flere fine utsiktspunkter. Løypa nås fra Klæbu sentrum og fra Gjenvollhytta.

Sjekk forholdene på "Skisporet".

Gjenvollhytta

Gjenvollhytta ligger fint til i Gjenvollåsen øst i Nordmarka.

Det er bilvei (bomvei) helt frem til hytta via Brøttem og parkeringsplass for omlag 200 biler. Hytta er i skisesongen åpen hver søndag fra kl 10.00 til 16.00. Foruten å fungere som skihytte, kan hytta også leies til forskjellige arrangementer. 

contentmap_plugin