Kunst på Stavne kirkegård

Kunstner: Eva Kun 2008. Kunstnerisk konsulent: Annika Borg.

 

Stavne kirkegård har lenge bevart sitt gamle preg og atmosfære og ligger stadig som en fredfull plett, litt utenfor innsyn og allfarvei, skjermet av en tett rekke grantrær mot jernbanen og den nye veien over Stavne. I det innerste, spisse hjørnet av kirkegården har Eva Kun formet en minnelund. Den består av høye plater av matt glass, som sammen danner et rundt rom man kan gå inn i og finne en dypere ro, gjerne sittende på en av benkene som er føyd inn i utsmykkingen. Her dempes selv det skarpeste sollys, her farges rommet gyllent av kveldssol og her drypper regnet som tårer over dem som har fått sitt siste hvilested her og som med dette kunstverket har fått sitt ærefulle minnesmerke. Til sammen 96 navneplater er montert gruppevis på tre steder på innsiden av de transparente veggene.

contentmap_plugin

© Kopirett - Verkene på dette nettstedet er opphavsbeskyttet materiale og er gjengitt etter samtykke fra rettighetshaver / BONO. Utover privat bruk er gjengivelse av vernede kunstverk i analog eller digital form kun tillatt med hjemmel i lov eller etter avtale med rettighetshaver / BONO. Ønsker du å bruke kunstverk - ta kontakt med BONO for enkel lisensiering av rettigheter. http://www.bono.no

Tekster til kunstverk før år 2000 er hentet fra Skulpturguiden (Tapir/Akademisk Forlag) for Trondheim av Anne Grønli i samarbeid med Grethe Britt Fredriksen. Tekster til kunstverk etter år 2000 er skrevet av Per Christiansen, og hentet fra de to bøkene Kunst ute, kunst inne, utgitt av Museumsforlaget. engelsk oversettelse: Ingvild Andersen. Fotografer, fram til år 2000: Jørn Adde. 2000-2010: Grethe B. Fredriksen, Laila Andreassen og Carl-Erik Eriksson. Fotograf 2010-2016: Grethe B. Fredriksen.