Helse

Fastlege

Når du flytter til en ny by er det lurt å huske å bytte fastlege. Det kan man gjøre inne på Minhelse sine sider. Det kan være lurt å gjøre dette før man flytter til byen ettersom fastlege byttes ved månedsskiftet.

Studenter som ikke har byttet fastlege

Har du ikke skaffet deg fastlege enda kan du ved behov kontakte Øya Legesenter. De tar imot studenter som ikke har fastlege i byen. 
Øya legesenter nettside

Legene skal alltid prioritere egne listepasienter først. Det kan skje at legene ikke har ledige akuttimer samme dag dersom de allerede har fylt opp ø-hjelpstimene med egne pasienter.

Tannhelse

Du kan bruke hvilken som helst tannlege du vil. Her har Sit en rekke gode ordninger for å senke prisen for deg som student.

Helsesøster

Sit har et eget samtaletilbud på de fleste Campus når du trenger noen å snakke med. Prat med helsesøster om stress, selvbilde, ensomhet, kosthold, seksualitet, rusmidler – eller det du har på hjertet.

Kurs

Sit tilbyr blant annet mestringskurs som gir en enklere studiehverdag. Med litt hjelp kan du lære hvordan du skal takle alt fra tidsplanlegging til depresjoner. I tillegg tilbyr de også foreningskurs for frivillige med alt fra presentasjonsteknikk til stressmestring.

Psykolog

Sit tilbyr kortvarig, lavterskel samtalebehandling ved lettere psykiske plager. Du trenger i utgangspunktet ingen henvisning fra lege. Hvis du har alvorlige psykiske plager og/eller tidligere vært i behandling, anbefales det at du kontakter fastlegen for vurdering av henvisning til spesialisthelsetjenesten.