Vassfjellet

Vassfjellet er et sentralt friluftsområde som ligger i Klæbu, Melhus og Trondheim kommune. Området er det eneste virkelig høyfjellsterrenget (710 m.) sentralt i regionen, og er velegnet for friluftsliv hele året. Utsikten fra den flate toppen er fremragende.
Vassfjellet har en variert og fin natur, et variert planteliv og et rikt fugleliv. Området brukes til ski og fotturer, soppsanking, bærplukking, turorientering, skiidrett, skogsdrift, sauebeite, småvilt og storviltjakt og litt sportsfiske.
Skjøla på nordsiden er et sentralt utgangspunkt (ved fylkesvei 704 mellom Sandmoen og Klæbu) hvor det er parkeringsplass for 200 biler. 
Neste mulighet er Tanem, hvor man fra Tanemsflata hele året kan følge en skogsvei oppover og sørover. Nærmeste parkering for dette alternativet i helgene er Vassfjelltorget.
Vassfjellet vinterpark er en tredje mulighet. Om sommeren er det greit å ta seg herfra oppover mot toppen langs heistraseen, og på vinters tid kan også folk med turski ta heisen opp. Ved skianlegget er det parkeringsplass for 500 biler og servering om vinteren.
Om vinteren kjøres det opp skiløyper langs østsiden og sørsiden av fjellet mellom Skjøla og Rønningsbakken. Løypa føres ned til Vassfjellet skiheiser og til Langmyra, hvor det er en 11 km lang rundløype. Dette gir muligheter for lange skiturer langs preparerte spor, men ellers er det utallige muligheter i Vassfjell-traktene for dem som ønsker å ferdes på egen hånd, utenfor allfarvei og preparerte spor.
Loading...